Sastanak udomitelja i predstavnika Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Dana 25. rujna 2019.godine je na inicijativu udomitelja s područja nadležnosti Centra za socijalnu skrb Vrbovec, u Gradskoj vijećnici Grada Vrbovca održan radni sastanak s predstavnicama Službe za razvoj socijalnih usluga, udomiteljstvo i humanitarnu pomoć  Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Tema sastanka je bila unapređenje statusa udomitelja, povećanje naknada za njihov rad te rješavanje aktualnih pitanja i problema iz područja njihove djelatnosti. Nakon pozdravnog govora ravnateljice Centra za socijalnu skrb Vrbovec Irene Martak i uvodnog obraćanja predstavnice nadležnog Ministarstva Zvjezdane Bogdanović, skupu se ispred udomitelja  obratio Željko Poldrugač, nakon čega su i ostali udomitelji sami postavljali pitanja i izlagali svoje probleme.

Predstavnice Ministarstva su saslušale probleme i zahtjeve udomitelja i ponudile im moguća rješenja, a sva pitanja koja su ostala otvorena obvezale su se obraditi u okviru nadležnih službi unutar Ministarstva i kroz međuresornu suradnju s drugim institucijama.