Okrugli stol pod nazivom “Podrška lokalne zajednice udomiteljskim obiteljima i udomljenoj djeci”

Rehabilitacijski centar za stres i traumu Zagreb i Centar za socijalnu skrb Vrbovec održat će okrugli stol u sklopu programa Care@net: mreža podrške udomiteljskim obiteljima i udomljenoj djeci 30.10.2019. godine s početkom u 10:00 sati u Vrbovcu, u Maloj vijećnici Grada Vrbovca, Trg Petra Zrinskog 9.

Trogodišnji program Care@net: mreža podrške udomiteljskim obiteljima i udomljenoj djeci započet je 2016. godine i provodio se u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Vrbovec. Provedbu programa financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ovaj trogodišnji program nastao je kao odgovor na problem nedostatnog, slabo dostupnog i neodgovarajućeg sustava podrške udomiteljskim obiteljima, općenito u provođenju individualnog plana skrbi za svako dijete a posebno za rad s djecom koji u udomiteljsku obitelj dolaze s nekim teškoćama u razvoju, učenju i/ili ponašanju.

Projekt je imao za cilj doprinijeti razvoju udomiteljstva i kvaliteti skrbi o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi u udomiteljskim obiteljima kroz unapređenje sustava podrške udomiteljima za djecu na području nadležnosti Centra za socijalnu skrb Vrbovec i razvoj modela prevencije i rane intervencije u području obrazovnih postignuća djece u udomiteljskim obiteljima u području provedbe projekta.

Tema okruglog stola je Podrška lokalne zajednice udomiteljskim obiteljima i udomljenoj djeci.