Tim za udomiteljstvo Centra za socijalnu skrb Vrbovec održao je u Izletištu Mlađan u Ladini kraj Dubrave dva druženja za udomljenu djecu koja su financirana iz sredstava Centra za socijalnu skrb. Sudjelovalo je 39-ero djece iz udomiteljskih obitelji s područja nadležnosti Centra za socijalnu skrb Vrbovec i to 20-ero djece srednjoškolske dobi koja su izletište posjetila 31. kolovoza te 19-ero djece osnovnoškolske dobi koja su u izletištu bila 2. rujna 2021. godine.

Druženje je započelo edukativnom radionicom na temu sigurnosti na internetu na kojoj su djeca zainteresirano sudjelovala te pokazala dobro poznavanje ove jako bitne teme. Razgovaralo se o privatnosti i čuvanju osobnih podataka, nasilju na internetu (cyberbullyingu) te je povedena rasprava o kritičkom razmišljanju o informacijama koje saznajemo putem interneta i drugih medija. Mlađa djeca su izradila i plakate na kojima su istaknula zaključke radionice.

Poslije radionice održan je zajednički ručak na kojem su djeca imala priliku probati zaista ukusnu ponudu ovog izletišta s naglaskom na jabukama kao glavnim proizvodom obiteljskog gospodarstva. Nakon ručka je voditelj izletišta prof. kineziologije Josip Mlađan djecu proveo poučnom stazom te ih, u skladu s njihovom dobi, uputio u uzgoj voćaka, izradu jabučnog soka, utjecaj klimatskih promjena na prirodu te druge zanimljive teme. Tijekom šetnje ih je podučio načinima održavanja fizičkog zdravlja demonstracijama vježbi u parku za vježbanje i motoričkom parku. Djeca su se na druženju lijepo zabavila te su mnoga izrazila želju za ponavljanjem takvog druženja.